Objedinjena usluga investicijskog bankarstva

Bez autora
Feb 06 2011

Od 1. februara Hypo Alpe-Adria-Bank je članica Sarajevske berze - burze. Odlukom Skupštine Komisije za vrijednosne papire u Federaciji BiH, dobili su dozvolu za obavljanje brokerskih poslova i postali prva banka koja je objedinila kompletnu uslugu investicijskog bankarstva. Klijenti ove banke će na jednom mjestu imati na raspolaganju cjelokupnu infrastrukturu poslova s vrijednosnim papirima, od brokerskih i depozitarnih poslova, do skrbništva nad vrijednosnim papirima, koje obavlja kvalitetan tim mladih stručnjaka. Ponosni su na stepen profesionalnosti kojim je realiziran proces pripajanja Brokersko-dilerske kuće Hypo Vrijednosnice i banke, te se očekuje da će klijenti osjetiti povećanje kvaliteta usluge kao rezultat naših aktivnosti u prethodnom periodu.

Objedinjena usluga investicijskog bankarstvaOd 1. februara Hypo Alpe-Adria-Bank je članica Sarajevske berze - burze.

Odlukom Skupštine Komisije za vrijednosne papire u Federaciji BiH, dobili smo dozvolu za obavljanje brokerskih poslova i postali prva banka koja je objedinila kompletnu uslugu investicijskog bankarstva, izjavio je za Oslobođenje zamjenik direktora Hypo Alpe-Adria-Bank Mirzet Ribić.

Klijenti ove banke će na jednom mjestu imati na raspolaganju cjelokupnu infrastrukturu poslova s vrijednosnim papirima, od brokerskih i depozitarnih poslova, do skrbništva nad vrijednosnim papirima, koje obavlja kvalitetan tim mladih stručnjaka.

- Ponosni smo na stepen profesionalnosti kojim je realiziran proces pripajanja Brokersko-dilerske kuće Hypo Vrijednosnice i naše banke te očekujemo da će naši klijenti osjetiti povećanje kvaliteta usluge kao rezultat naših aktivnosti u prethodnom periodu, rekao je Ribić.

Osnovni ciljevi pripajanja su bili formiranje čvrste organizacione jedinice orijentirane ka klijentu, povećanje profitabilnosti, disperzija rizika te smanjenje administrativnih troškova. Zahvaljujući podršci Uprave i matične banke, uspješno je zaokružen ovaj veliki projekt.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik